menus

Blog

26 Nisan 2024Cuma

Pistonlu kompresörler, özellikle hava talebinin çok yüksek olmadığı veya sürekli hava akışına gerekmediği atölye ve küçük fabrika ortamlarında sıkça kullanılır. Bu tür kompresörler, basitçe hava basıncının bir ayar noktası altına düşmesi durumunda otomatik olarak çalışmaya başlar ve basıncı belirlenen ayar noktasına ulaştığında durur. Bu özellik, enerji tüketiminin optimize edilmesine katkıda bulunarak işletmelerin enerji maliyetlerini düşürmelerine olanak tanır. Pistonlu kompresörlerin avantajları sadece enerji tasarrufu ile sınırlı kalmaz; aynı zamanda bakımı kolay, uzun ömürlü ve dayanıklı olmaları sayesinde operasyonel verimliliği artıran önemli bir faktördür. İş gücüne ve zaman yönetimine katkı sağlayan bu kompresörler, hava ihtiyacı düşük veya aralıklı olan işletmeler için ideal çözümdür.

Pistonlu Kompresörlerin Avantajları

Yazının Devamı
Nisan 2024Çarşamba

Endüstriyel ve ticari uygulamalar, günümüz teknolojisiyle birlikte sürekli gelişen ve verimliliği artırma yollarını arayan yapılardır. Bu bağlamda, enerji tasarrufu ve işletme maliyetlerinin optimizasyonu kritik öneme sahiptir. Kompresörler, çeşitli sektörlerde yaygın olarak kullanılan kritik ekipmanlardan biri olup; havalandırma, soğutma ve üretim prosesleri gibi uygulamalarda temel bir rol oynar.

Frekans İnvertörlü Kompresörlerin Avantajları

Yazının Devamı
25 Mart 2024Pazartesi

Endüstriyel veya imalat ortamınızda kirli ve verimsiz sıkıştırılmış hava ile mücadele mi ediyorsunuz? Kapsamlı rehberde, sıkıştırılmış hava sisteminin temiz ve en üst performansta çalışmasını sağlamak için en iyi ipuçlarını ve teknikleri keşfedeceğiz. Partiküller, nem veya yağla uğraşıyor olun, sizin için çözümler var.

Basınçlı Havadaki Kirletici Maddeler Nasıl Temizlenir?

Yazının Devamı
18 Mart 2024Pazartesi

Gazların sıkıştırılması, endüstriyel uygulamalarda genellikle hava kompresörleri tipiyle gerçekleştirilir. Ancak pek çoğumuz bu sürecin neden bu kadar kolay olduğu konusunda tam olarak haberdar değiliz. Bu yüzden, hava sıkıştırmasının giriş ve çıkışlarına bir göz atmak faydalı olabilir.

Gazların Sıkıştırılması Neden Kolaydır? Hava Sıkıştırmasının Giriş ve Çıkışları Nedir?

Yazının Devamı
11 Mart 2024Pazartesi

Pompa kavitasyonu, yüksek hızlı hareket eden bir pompa çarkının sıvı içinde oluşturduğu gözeneklerin içine hava kabarcıkları veya buharın çökerek patlaması anlamına gelir.

Pompa Kavitasyonu Nedir ve Nasıl Önlenir?

Yazının Devamı
28 Şubat 2024Çarşamba

Basınç ve debi, özellikle basınçlı hava sistemleri ve hava kompresörleri üzerine konuşurken sıklıkla karşımıza çıkan iki terimdir. Bu terimlerden ikisi arasındaki farkı anlamak, bir hava sağlayıcısı seçerken karşılaştığınız teklif talep süreçlerini daha verimli hale getirebilir.

Basınç ve Debi Arasındaki Fark Nedir?

Yazının Devamı
12 Şubat 2024Pazartesi

Kompresörlerin verimli çalışması, sıcaklık kontrolünün önemini vurgular. Termodinamiğin ilk kanunu, enerjinin ne yoktan var edilebileceğini ne de vardan yok edilebileceğini belirtir, ancak bir şekilden diğerine dönüştürülebileceğini açıklar. Motor, güç kaynağından elektrik enerjisi alır, ancak sürtünmeden dolayı enerjinin hepsi mekanik enerjiye dönüştürülemez.

Kompresörlerde Çalışma Sıcaklığının Önemi

Yazının Devamı
29 Ocak 2024Pazartesi

Endüstriyel alanda faaliyet gösteren birçok tesis ve üretim tesisi, ürünlerini muhafaza etmek ve işlemlerini gerçekleştirebilmek adına soğutucu sistemlere ihtiyaç duymaktadır. Tesislerdeki havayı soğutan, nemlendirmesini sağlayan önemli bir sistemdir.

Endüstriyel Soğutma Sistemleri

Yazının Devamı
22 Ocak 2024Pazartesi

İşletmelerde basınçlı hava sistemi, üretim ve işletme operasyonlarının kritik bir parçasıdır. Yetersiz basınçlı hava dağıtım sistemleri yüksek enerji faturalarına, düşük üretkenliğe ve kötü hava aracı performansına yol açabilir. Bu nedenle, işletmenizin basınçlı hava sisteminin optimum performans için nasıl olması gerektiğini anlamak önemlidir.

İşletmenizin Hava Sistemi (piping) Optimum Nasıl Olmalı?

Yazının Devamı
11 Ocak 2024Perşembe

İşletmelerde basınçlı hava, birçok makine ve aracın çalışması için temel bir gereksinimdir. Ancak, doğru miktarda hava tüketiminin belirlenmesi ve hesaplanması oldukça önemlidir. İşletmenin ihtiyaç duyduğu basınçlı hava kompresörü tarafından sağlanmalıdır. Her bir makine ve aracın ihtiyaç duyduğu hava miktarı, nominal hava tüketim noktalarıyla belirlenir ve hesaplanarak toplamı olarak hesaplanır.

İşletmede İhtiyaç Duyulan Hava Tüketimi Nasıl Hesaplanır?

Yazının Devamı
Ocak 2024Perşembe

Kompresör güvenlik önlemleri başlığı altında dikkat edilmesi gereken noktaları aktaracağız. Kompresör güvenlik önlemlerine dikkat edildiği ve uygulandığı takdirde hiçbir iş kazasına sebebiyet vermez.

Kompresör ve Kompresör Ekipmanlarının Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Yazının Devamı
19 Aralık 2023Salı

Kompresör bakımı, basınçlı hava sistemlerinin verimli çalışması ve uzun ömürlü olması için oldukça önemlidir. Kompresörlerin düzenli olarak bakımının yapılması, olası arızaların önlenmesini sağlayarak iş verimliliğini artırır. Kompresörün bakımı için öncelikle kontrol edilmesi gereken bazı temel unsurlar vardır.

Kompresör ve Kompresör Ekipmanlarının Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Yazının Devamı
14 Aralık 2023Perşembe

Kompresörlerde su seperatörü, basınçlı havanın temizlenmesi ve suyun tahliyesi için önemli bir bileşendir. Kompresör su tutucu olarak da bilinen su separatörleri, hava kompresörlerinde yer alan filtre sistemlerinin bir parçasıdır.

Kompresörlerde Su Seperatörü

Yazının Devamı
Aralık 2023Perşembe

Kompresörlerde hava sızıntısı, birkaç farklı nedenle oluşabilir. İşte en yaygın nedenlerden bazıları:

Kompresörde Hava Sızıntısı Nasıl Tespit Edilir?

Yazının Devamı
28 Kasım 2023Salı

Hava kompresörü basınç ayarı, kompresörden çıkan hava basıncını istenen değere ayarlamak için yapılan bir işlemdir. Basınç ayarı genellikle kompresörün kontrol panelinde veya basınç ayar valfında gerçekleştirilir. İşte, genel bir yönerge:

Hava Kompresörü Basınç Ayarı Nasıl Yapılır?

Yazının Devamı
13 Kasım 2023Pazartesi

İşletmede ihtiyaç duyulan basınç, çeşitli faktörlere bağlı olarak hesaplanabilir. İşletmenin doğası, kullanılan ekipman ve süreçler, iletilmesi gereken sıvı veya gazın özellikleri gibi faktörler hesaplama sürecinde göz önünde bulundurulmalıdır. Basınç hesaplama sürecinde dikkate alınması gereken adımlar:

İşletmede İhtiyaç Duyulan Basınç Nasıl Hesaplanır?

Yazının Devamı
18 Ekim 2023Çarşamba

Basınçlı hava kompresörü pek çok elemanının bir arada çalıştığı bir sistemdir. Basınçlı hava tankından, kompresör hava regülatörüne kadar pek çok elemanı bünyesinde barındırmaktadır. Bu yazımızda basınçlı hava kompresörü elemanlarından bahsedeceğiz.

Hava Kompresörünün Çalışması İçin Gereken Temel Parçalar

Yazının Devamı
Ekim 2023Çarşamba

Kompresör basıncınız yetersiz geliyorsa ne yapmalısınız? Detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Hava Kompresöründe Yeterli Basınç Oluşmadığında Ne Yapılmalı?

Yazının Devamı
14 Eylül 2023Perşembe

Basınçlı hava sistemleri, endüstriyel işletmelerde yaygın olarak kullanılan önemli bir güç kaynağıdır. Bu sistemlerde, hava kompresörleri tarafından oluşturulan basınçlı hava, işletmenin çeşitli ihtiyaçları için kullanılır. Ancak, basınçlı hava sistemi içindeki nem, buharlaşma veya yoğunlaşma şeklinde sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, basınçlı hava sistemlerinde kondens tahliye üniteleri kullanılır.

Basınçlı Hava Sistemlerinde Kondens Tahliye Üniteleri

Yazının Devamı
Eylül 2023Cuma

Basınçlı hava kurutucu, basınçlı hava sisteminin önemli parçaları arasındadır. Basınçlı hava kurutucu sayesinde basınçlı hava sisteminde pek çok fayda yaratabilmektesiniz. Bu yazımızda basınçlı hava kurutucu hakkında detaylı bilgilere yer verdik.

Basınçlı Hava Sistemlerinde Kurutma Neden Gereklidir?

Yazının Devamı
13 Ağustos 2023Pazar

Basınçlı hava kompresörleri günümüzde pek çok işletme tarafından tercih edilmektedir. Tercih edilirken ise işletmelerin karşısına 2 farklı seçenek çıkmaktadır. Bunlardan biri yağlı hava kompresörleri diğeri ise yağsız hava kompresörlerdir. Bu yazımızda yağlı kompresör ile yağsız kompresör farkına değinerek seçim yapamayan kişilerin seçimlerine yardımcı olacağız.

Kompresör Tipleri: Yağlı ve Yağsız Hava Kompresörleri

Yazının Devamı
27 Temmuz 2023Perşembe

Hava kompresörleri, endüstriyel tesislerde sıkça kullanılan ve vazgeçilmez bir cihazdır. Hava kompresörleri, atmosfer basıncını (Patm:0,9 bar), istenilen basınca ve özelliklere getirir. Endüstriyel hava kompresörleri büyük tesislerde, fabrikalarda, atölyelerde, otomotiv sektöründe, denizcilikte, madencilikte ve birçok alanda kullanılmaktadır.

Endüstriyel Hava Kompresörleri ve Türleri

Yazının Devamı
17 Temmuz 2023Pazartesi

Vidalı kompresörler, endüstriyel uygulamalarda kullanılan ve havayı sıkıştırmak için tasarlanmış güçlü basınçlı hava sistemleridir. İşletmelerin enerji verimliliğini artırmak, üretim süreçlerini optimize etmek ve maliyetleri düşürmek için sıklıkla tercih edilen bir ekipmandır. Vidalı hava kompresörleri, havayı emerek sıkıştırır ve yüksek basınçta depolar. Bu nedenle, birçok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Vidalı Kompresör Çalışma Prensibi ve Özellikleri

Yazının Devamı
24 Haziran 2023Cumartesi

Kompresörlerin uzun ömürlü ve verimli çalışması için düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Kompresörler ideal bir şekilde kullanmadığında ya da periyodik bakımı aksatıldığında zaman içerisinde kompresörde gürültü ortaya çıkabilir. Kompresör sesi normalde de duyulmaktadır. Ancak ideal kullanım sergilenmediği zaman kompresör gürültüsü normalin üstünde rahatsız edici düzeye ulaşabilir. Bu yazımızda kompresörde gürültünün nedenlerini detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız.

Kompresörde Gürültü ve Nedenleri

Yazının Devamı
14 Haziran 2023Çarşamba

Lazer kesim makinası basınçlı hava sistemi yardımıyla pek çok kesim işlemini kolaylıkla gerçekleştirir. Özellikle havalı lazer kesim sanayi sektörünün can damarı niteliğindedir. Havalı lazer kesim ile pek çok ürün kesilir. Bu yazımızda sizlere kompresör ve lazer kesim hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Basınçlı Hava İle Lazer Kesim

Yazının Devamı
24 Mayıs 2023Çarşamba

Basınçlı hava plastik endüstrisinde oldukça önemli bir role sahiptir. Plastiğe şekil verme sürecinde malzeme ısınır ve soğutularak plastiğe şekil verilir. Soğutma, üfleme ve kalıplama işlemi için kompresörler ve vakum pompalarından yararlanılır. Vidalı kompresörler, çeşitli kalıplama ve diğer imalat hizmetlerini gerçekleştirmek, pnömatik aletlere güç sağlamak ve temizleme işlemlerini desteklemek için plastik imalatında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Plastik Endüstrisinde Vidalı Kompresör Kullanımı

Yazının Devamı
Mayıs 2023Perşembe

Artık büyüklü küçüklü hemen hemen her işletmede basınçlı hava kompresörü bulunmaktadır. Küçük işletmelerde bulunan hacim olarak küçük olan ve herhangi bir tesisat kurulmasına ihtiyaç olmayan kompresör sistemlerine nazaran büyük işletmelerde bulunan ve özel basınçlı hatlarla kurulması gereken sistemlerin yeni işletime alınmasında dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunmaktadır.

Yeni Kompresör Nasıl İşletime Alınır?

Yazının Devamı
24 Nisan 2023Pazartesi

Basınçlı hava kompresörleri, işletmelerin ihtiyaç duyduğu basınçlı havayı kısa sürede sağlayabilmesi için pek çok tamamlayıcı elemana sahiptir. Bu elemanlar, kompresörün verimli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Kompresörün en önemli parçalarından biri olan basınçlı hava tankı, kompresör hava kapasitesini belirleyen temel bir unsurdur. Kompresör hava kapasitesi, işletmeler açısından oldukça kritik bir öneme sahiptir. Bu yazıda, sizlere kompresör hava kapasitesi hakkında detaylı bilgiler sunulmuştur.

Silobas Kompresörler

Yazının Devamı
14 Nisan 2023Cuma

Hava kompresörlerinin çalışma mantığı aynı bir otomobilin motoruyla benzer özelliklere sahiptir. İçerisinde pek çok hareketli parça bulunmaktadır ve bu hareketli parçalar konumlarına, işlevlerine göre zıt hareketler veya paralel hareketler yaparak kompresörün çalışmasını sağlar.

Silobas Kompresörler

Yazının Devamı
23 Mart 2023Perşembe

Üretim yapan tüm endüstriler için, makine ve ekipmanın verimli ve etkin bir şekilde çalışması esastır. Koruyucu bakım basınçlı hava sisteminizin yüksek verimlilikte sorunsuz olarak çalışması ve uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.

Silobas Kompresörler

Yazının Devamı
Mart 2023Perşembe

Vidalı booster mevcut bir sıkıştırma sisteminden gelen hava basıncını ek sıkıştırma aşamalarından geçirerek artıran kompresörlerdir. Vidalı booster kompresör, çalışma mantığı ve sıkıştırma oranıyla diğer kompresörlere göre farklılıklar gösterir. Vidalı booster kompresörün normal kompresörlere ek olarak sıkıştırma yapmasını sağlayan bazı ekipmanları bulunur. Bu ekipmanlar yardımıyla içeriye giren hava maksimum sıkıştırma oranına ulaştırılır. Örnek vermek gerekirse vidalı booster 7 bar ile 10 bar arasında olan bir havayı neredeyse 5 katına kadar sıkıştırarak, 35 bar ile 40 bar arasında bir basınca ulaştırabilir.

Silobas Kompresörler

Yazının Devamı
18 Şubat 2023Cuma

Silobas kompresörler çalışma prensibine göre pistonlu kompresör grubunda yer almaktadır. Pistonlu kompresörler düşük debi ile yüksek bar hava üretirken, silobas kompresörler ise yüksek debi ile düşük bar hava üretmektedir. Bu sayede hava yardımıyla nesnelerin yerini kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz. Nesne yeri değiştirmek için en uygun kompresör çeşidi silobas kompresörlerdir.

Silobas Kompresörler

Yazının Devamı
27 Ocak 2023Cuma

Hava kompresör arızaları ve çözümleri ile ilgili pek çok bilgiyi bir arada vereceğimiz bu yazımızda, aynı zamanda arıza tespiti ve arızalara karşı alacağınız önlemlerden de bahsedeceğiz.

Kompresörde En Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

Yazının Devamı
13 Ocak 2023Cuma

Frekans invertörü, bir frekans çeviricisidir. Frekans invertörü kompresörlerinize düzenli bir şekilde enerji akımı verilmesini sağlar. Bu sayede kompresörünüzde dalgalanmalarla karşılaşmazsınız. Günümüzde kompresörlerin ömrünü kısaltan en büyük unsur kompresöre verilen enerjinin dalgalanmasıdır.

Frekans İnvertörü Nedir?

Yazının Devamı
28 Aralık 2022Çarşamba

Günümüzde basınçlı hava kompresörü üretimin olduğu pek çok endüstriyel tesiste can damarlarından birini oluşturur. Kompresör kullanımı sırasında akıllara gelen en önemli soru nasıl tasarruf edileceğidir. Kompresörde hava sıkıştırması sırasında oluşan atık ısı kullanılarak tasarruf sağlanabilir.

Enerji Geri Kazanım Sistemi İle Tasarruf Edebilirsiniz

Yazının Devamı
16 Aralık 2022Cuma

Havalar soğuyor, günler kısalıyor ve kış hızla yaklaşıyor. Acaba basınçlı hava sisteminiz kışa hazır mı? Mevsim değişimlerinde özellikle kış aylarında basınçlı hava sisteminizi kışa hazırlamanız çok önemlidir. Basınçlı hava sistemini kışa hazırlamak için bazı kontrollerin ve bakımların yapılması gerekir.

Basınçlı Hava Sisteminiz Kışa Hazır Mı?

Yazının Devamı
22 Kasım 2022Salı

Basınçlı hava sisteminde kurutucu seçimi önemli bir role sahiptir. Kurutucularla ilgili her detayı öğrenmek için yazımızı sonuna kadar okumayı ihmal etmeyiniz.

Kurutucu Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yazının Devamı
Kasım 2022Çarşamba

Kompresörler, birçok endüstriyel ortamda ve üretim tesisinde günlük operasyonlar için hayati öneme sahiptir.

Kompresörünüzü Yenilemeniz Gerektiğini Nasıl Anlarsınız?

Yazının Devamı
28 Ekim 2022Cuma

Basınçlı hava sisteminde en önemli unsurlardan birisi yönetim şeklidir. Bunun sebebi basınçlı hava sistemleri kendi başına çalışamaz, çalışsa bile mutlaka kontrol edilmesi gerekir.

Basınçlı Hava Sisteminde Merkezi Yönetim

Yazının Devamı
Ekim 2022Cumartesi

Basınç düşüşleri kademeli olarak devreye girebilir ve uzun bir süre boyunca basınçlı hava sisteminizin performansını yavaş yavaş azaltabilir. Bu nedenle, hemen fark edilmesi zor olabilir, ancak sonunda sisteminizin performansında bir düşüş fark edersiniz. Kompresörünüzdeki basıncın düştüğünden şüpheleniyorsanız, kompresörü normal işlevine döndürmek için yapabileceğiniz işlemler vardır.

Kompresörlerde Basınç Düşüşü

Yazının Devamı
27 Eylül 2022Salı

Kompresörler, atmosferden aldığı havayı içinde sıkıştırarak basınçlı bir hava elde etmenizi sağlar. Basınçlı havayı sizin belirlediğiniz güçte dışarıya verir. Tüm bu işlemleri yaparken hem kompresör ömrü hem de hava kalitesi açısından basınçlı hava filtresi çok önemlidir.

Filtre Seçimi Neden Önemli?

Yazının Devamı
13 Eylül 2022Salı

Basınçlı hava sisteminin yaşam döngüsü maliyetinin %70'e varan bir kısmını enerji maliyetleri oluşturur. Sistemin verimliliği ve güvenilirliği işletme maliyetlerinin azaltılmasında büyük öneme sahiptir. Basınçlı havanın maliyetini azaltabilirsiniz ancak bunun için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Bu yazımızda sizlere basınçlı hava maliyetini nasıl azaltabilirsiniz ve maliyeti azaltmak için yaptığınız hataların neler olduğundan bahsedeceğiz.

Basınçlı Hava Maliyetinizi Nasıl Azaltabilirsiniz?

Yazının Devamı
24 Ağustos 2022Çarşamba

Hava kompresörü işletmelerde pek çok işin daha verimli bir şekilde yürütülmesine yardımcı olur. Bu cihazın çalışmasında herhangi bir aksaklık yaşanma ihtimalini minimize etmek için rutin bakımlarının ihmal edilmemesi gerekir. Bakımı düzenli olarak yapılmış bir kompresör daha uzun ömürlü olur ve uzun vadede işletmeler için maddi açıdan tasarruf sağlar. Kompresörlerin verimli çalışmaya devam edebilmeleri için yapılması gereken birçok bakım rutini mevcuttur.

Kompresör Yağı Neden Önemlidir?

Yazının Devamı
19 Ağustos 2022Cuma

Evrende hava diye tabir ettiğimiz atmosfer hem azot hem de oksijen birleşiminden oluşmaktadır. Ancak oksijen ve azot oranına baktığımız zaman oksijenin miktarı azota göre çok çok daha azdır. İşte tam olarak bu noktada yapılan çalışmalar sonucu havada bulunan bu yüksek orandaki azotun endüstriyel olarak kullanım yolları bulunmuştur. Bunlardan en önemlisi ise azot jeneratörüdür. Bu yazımızda sizlere son yılların popüler ürünü haline gelmiş ve pek çok sektörde de kullanımı yaygınlaşmış olan azot jeneratörü ile alakalı bilgiler vereceğiz.

Azot Jeneratörleri

Yazının Devamı
21 Temmuz 2022Perşembe

Kompresör, çalışma sistemi dolayısıyla verimliliğinin en iyi olacağı şekilde işletilmelidir. Bunun için de belirli koşullar ve kriterlerin göz önünde bulundurulması önemlidir. Endüstrinin neredeyse her kolunda kullanılan makineler arasında yer alan kompresörler, çalışma sistemlerine göre iki gruba ayrılır.

Kompresörde İşletme Koşulları

Yazının Devamı
Temmuz 2022Cuma

Kompresörler elektrik ya da yakıt kullanarak atmosfer havasını sıkıştıran ve bir tankta depolayıp, ihtiyaç durumunda serbest bırakanmakinelerdir. Modern ekonomi sisteminde yer alan her türlü işletme için bu makineler büyük öneme sahiptir.

İşletmelerde Kompresör Neden Gereklidir ve Önemlidir?

Yazının Devamı
23 Haziran 2022Per

Kompresör bağlantı sistemi içerisindeki en önemli etken ana boru şebekesi tesisatının kurulumudur. Kompresörden basınçlı bir şekilde gelen hava, tüm borular içerisinde hareket ederek tüm tesisattan geçer ve istenilen yerde etkili basınç oluşturur. Kompresörden gelen havanın en son noktaya istenilen basınçta iletilebilmesi için birden fazla etken rol oynar.

Kompresör Bağlantı Sistemi

Yazının Devamı
16 Mayıs 2022Pzt

Kompresörlerin çalışma prensibi termodinamik yasaları ile açıklanır. Fiziksel yasalar kompresörün gazları nasıl sıkıştırdığını da anlatır. İdeal gaz yasası ile ilgili formüle göre, gazın hacmi azaldıkça basınç, orantılı olarak artmaktadır. Yüksek basınçlı sıkıştırılmış hava, ihtiyaç duyulan kuvvetin elde edilmesini sağlar.

Pistonlu Kompresörler Nasıl Daha Uzun Ömürlü Olur?

Yazının Devamı
20 Nisan 2022Çar

Günümüzde küreselleşen ekonomi ile artan rekabet şartları endüstriyel işletmeleri “Enerji Maliyetleri”ni gözden geçirmeye zorlamaktadır. Artan yakıt fiyatları ve yüksek enerji maliyetleri ve bu konuda yükselen bilincin sonucu olarak işletmeler, boşa yakıt tüketme lüksüne sahip olmadıklarının bilincindedirler.

Kompresör Sistemlerinde Enerji Verimliliği

Yazının Devamı
25 Mart 2022Cuma

Kompresörler, pnömatik sistemle çalıştıkları için ağır yükleri kaldırabilme gibi endüstriyel işlerde sıkça tercih edilir. Özellikle orta ölçekli ve büyük şantiyelerde önemli iş gücü ve performans açısından katma değer oluşturan kolaylaştırıcı araçlardır.

Seyyar Kompresörler

Yazının Devamı
Mart 2022Pazartesi

Kompresörler, pnömatik mekaniği ile çalışır. Eski Grek medeniyetine göre “pnöma” rüzgar, nefes ya da ruh anlamına gelir. Kompresörlerin ruhu da pnömatik tekniğidir. Gazın sıkıştırılması ile elde edilen yüksek basınçlar için bu teknik kullanılır.

Kompresörde Meydana Gelebilecek Kayıplar

Yazının Devamı
31 Ocak 2022Perşembe

Kompresör verimi, kompresörün işlevini kaliteli bir şekilde yerine getirme ölçüsüdür. Belirli testler yapılarak kompresör performansı ölçülür. Spesifik güç kaynağı olan kompresör, ne kadar verimli çalışırsa desteklediği sistemin performansını da o denli artırıcı etkiye sahiptir.

Kompresör Verimi

Yazının Devamı
13 Ocak 2022Perşembe

Modern endüstriyel üretim tesislerinde sıklıkla kullanılan kompresör sistemleri, atmosferde yer alan havayı basınç aracılığı ile işlevsel olarak değerlendirir. Basınçlı hava üreten kompresörlerin doğru şekilde çalışması mekanik enerjinin pnömatik enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olur.

Kompresör Seperatör Filtresi Ne İşe Yarar?

Yazının Devamı
29 Aralık 2021Çarşamba

Fabrika ve atölye gibi üretim merkezlerinde basınçlı hava ile çalışan makinelerin güvenli işleyişi, bazı koşulların doğru şekilde sağlanmasına bağlıdır. Kompresörün atmosferik giriş havası zararlı maddeleri ve bileşenleri (yağ, toz ve nem) içerir.

Kimyasal Hava Kurutucu Nedir ve Nasıl Çalışır?

Yazının Devamı
10 Aralık 2021Cuma

Pistonlu kompresörler, havayı sıkıştırarak basıncı artırmak için piston ve silindirini kullanır. Endüstriyel uygulamalar için kullanılan pistonlu kompresörlere, inşaat ve yol yapım işlerinde de gereksinim duyulur.

Pistonlu Hava Kompresörlerinin Özellikleri

Yazının Devamı
29 Kasım 2021Pazartesi

Verimlilik günümüzde tüm işletmelerin gündeminde olan ve her geçen gün önemi artan bir konu. Enerji kullanımının üretim maliyetlerine doğrudan etki etmesi ve enerji kaybının işletmeye ve çevreye verdiği zararlar ile enerji verimliliği işletmelerin ilk gündem maddelerinden biri haline geldi.

Kompresörümün Verimini Nasıl Arttırırım?

Yazının Devamı
Kasım 2021Cuma

Birçok iş dalında kullanılan kompresör sistemlerinin çalışma prensibi var olan havayı sıkıştırıp basıncını artırarak zor mekanik hareketleri gerçekleştirmek üzerine kurulmuştur.

Kompresör Soğutma Sistemi

Yazının Devamı
Ekim 2021Salı

Hava kompresörleri, bir fabrika veya atölyenin çok yönlü ve hayati bileşenlerinden biridir. Özellikle son yıllarda küçük hacimli hale gelmeleri, kompresörleri daha tercih edilir duruma getirmiştir.

Kompresörlerin Hayatımıza Getirdiği Kolaylıklar

Yazının Devamı
Eylül 2021Cuma

Hava kompresörü bakımı, tüm marka ve model kompresörlerde yapılması gereken bir dizi uygulamayı içerir. İster bir ister birkaç kompresör çalıştırıyor olun, makinenin temel bileşenlerini rutin olarak incelemeli ve düzenli periyotlarda bakımını yapmalısınız.

Kompresör Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazının Devamı
20 Ağustos 2021Cuma

Yüksek enerji maliyetlerinin ve çevre bilincinin artmasıyla kompresör kullanan işletmeler, bu cihazlarda bulunan potansiyelle ve kullanılmadan dışarı atılan ısıyla ilgili endişeler taşır.

Kompresörde Enerji Geri Kazanımı

Yazının Devamı
Ağustos 2021Perşembe

Basınçlı hava sistemleri, hava kompresörleri, basınçlı hava kurutucuları ve soğutucular gibi farklı ekipmanlardan oluşur. Kompresör ve diğer ekipmanların kullanımında en fazla önem verilen konu tabii ki enerji verimliliği konusudur.

Basınçlı Hava Sisteminiz Yaza Hazır Mı?

Yazının Devamı
14 Temmuz 2021Çarşamba

Basınçlı hava sisteminin verimli bir şekilde çalışması için kompresör odası planlamasının iyi yapılması önemlidir. İşletmelerde kompresör odası yerleşimine yeterince özen gösterilmemesi; sıcaklık dalgalanmaları, ekipman arızaları ve verimlilikte azalma gibi sonuçlar doğurur.

Kompresör Odası Nasıl Olmalıdır?

Yazının Devamı
24 Haziran 2021Perşembe

Hava kompresörleri çok yönlü makinelerdir ve pnömatik aletlere takıldığında çeşitli görevleri yerine getirirler. Elektrikli el aletlerine kıyasla hareketli parçaları daha az olduğu için daha fazla tork ve güç üretirler ve daha uzun ömürlüdürler.

Doğru Kompresör Nasıl Seçilir?

Yazının Devamı
12 Nisan 2021Pazartesi

Kompresör, havayı veya diğer gazları atmosfer basıncından daha yüksek basınçlara sıkıştırmak için kullanılan bir cihazdır. Atmosferden aldığı havayı sıkıştırarak basıncını artırır. Kompresörler, otomotiv, kimya ve petrokimya, tekstil, gıda, enerji, sağlık ve cam endüstrisi gibi çok farklı endüstrilerde kullanılır.

Vidalı ve tanküstü kompresörler

Yazının Devamı
Arama
Yazılar

Yazılar